Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hjælp til specialet

Kom godt i gang

Sådan hjælper vi dig på vej

Det er en stor opgave at skrive et speciale, og på cand.public studiet hjælper vi processen på vej på flere måder.

Speciale workshops

Du skal vælge specialevejleder 1. maj året før, du skal i gang med at skrive specialet. Før dette valg holder vi nogle specialeworkshops, hvor vi fortæller mere om, hvad et speciale er, og hjælper dig i gang med at udvikle ideer til speciale.

Specialeforberedelse

Du får flere muligheder for at forberede dig på at skrive speciale, hvis du vælger det valgfag på 3. semester, der hedder Projektorienteret forløb: Entreprenørskab og innovation inden for medier og kommunikation. Dette fag giver dig mulighed for at komme i praktik, men sideløbende får du også undervisning som rummer specialeforberende elementer.

Vælger du ikke dette valgfag, har du mulighed for at vælge et specifikt valgfag på 10 ECTS om specialforberedelse.

Specialeopstart og specialegrupper

Når 4. semester går i gang i januar, indbyder vi til et opstartsmøde. Mødet har særligt fokus på at etablere specialegrupper, hvor studerende kan hjælpe hinanden i specialeprocessen.

Frister og regler om at skrive speciale

Som studerende på cand.public er du indskrevet på Institut for Kommunikation og Kultur (IKK) på Aarhus Universitets Faculty of Arts - i daglig tale bare kaldet Arts.  

Når du skriver speciale, skal du følge reglerne for studerende på Arts. På Studieportalen for Arts er der to vigtige sider du skal kende til:

  • Speciale på arts: Her gennemgås specialeforløbet trin for trin, fra tilmelding til eksamensbevis, og det er også her, du kan finde de blanketter, du skal bruge undervejs til at søge specialevejleder, indgå en vejledningsaftale og fortælle at du er klar til at aflevere.
  • Frister i forbindelse med specialet: Du kan se datoer for, hvornår du skal søge om vejleder, indgå vejledningsaftale og aflevere specialet.

Se tidligere studerendes specialer

Når du skriver speciale, kan du få meget inspiration ved at kigge i specialer skrevet af tidligere studerende. 

Vi har samlet en liste over en række specialer skrevet af tidligere studerende. Du kan downloade det som Excel-ark ved at klikke her. I arket kan du finde specialets titel og en kort beskrivelse af indholdet. Hvis du gerne vil læse specialet, kan du sende en mail til forfatteren og bede om at få det tilsendt. Forfatteren har fuld kontrol over, hvem der får adgang til specialet og kan selvfølgelig sige nej til en forespørgsel.
Listen er senest opdateret: januar 2019.

En del studerende har også lagt deres specialer ud på KForum.

Brug KForums søgefunktion til at lede efter cand.public-specialer eller specialer skrevet på Analytisk journalistik.